Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Chris Cornell – Scream

« Cruiserweight – Big Bold Letters | Underground Fly – Awakenings »

We gaan het allemaal eens helemaal anders doen,” zal Chris Cornell gedacht hebben. Dat de man van Rock ’n Roll weet, heeft hij inmiddels bewezen als frontman van Soundgarden en Audioslave. Zijn muzikale talent reikt echter verder, zo bewijst hij op zijn nieuwste solo album ‘Scream‘.

Van een album dat door Timbaland is geproduceerd, hoef je niet te verwachten dat het als Soundgarden zal klinken. Er is natuurlijk de zang die onmiskenbaar Chris Cornell is, daar is niks aan verandert. Wat de begeleiding van die zang betreft, gebeuren er dingen op dit album die verstokte liefhebbers van rock misschien niet zullen overleven, zo geschokt zullen ze zijn. Die liefhebbers zullen dan ook wel afhaken als ze het eerste nummer op dit album, ‘Part Of Me’, horen.

Toch wordt er her en der nog best gescheurd op dit album. Timbaland zorgt niet alleen voor heel veel bliepjes her en der maar ook voor stevige beats. Heel nu en dan is er ook plaats voor een stevige gitaar partij. En ja, gitaar plus de zang van Chris Cornell is een goede combinatie! Ook nieuw: nummers die niet zozeer op zichzelf staan maar in elkaar overlopen. Die Cornell staat niet stil!

Ook in een omgeving van meer synthetische geluiden blijft de stem van Chris Cornell sterk staan. Beter nog: nu en dan worden er nieuwe dimensies bereikt, dimensies die in andere settings wellicht ondenkbaar waren geweest. Nummers als ‘Never Far Away’ en ‘Other Side Of Town’ zijn wellicht de beste producten die uit die nieuwe dimensie tevoorschijn zijn gekomen.

Je zou kunnen zeggen dat de muziek van Chris Cornell meer neigt naar de muziek van bijvoorbeeld Gnarls Barkley dan dat zijn verleden bij Audioslave erin doorklinkt. Er zullen mensen teleurgesteld zijn door die ontwikkeling, dat is heel goed voorstelbaar. Aan de andere kant is er, door de samenwerking met Timbaland, hele frisse muziek ontstaan.

« Cruiserweight – Big Bold Letters | Underground Fly – Awakenings »