Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Brand New – Daisy

« Castrovalva – Thug Poetry | Live: Tom Musca »

Artiest: Brand New

Album: Daisy

Genre: Alternative Rock

Release: 2009

Label: Interscope Records

Recensent: Edward

Waardering: 4/5

Koop dit album via CD WOW!

Wie bekend is met het eerdere werk van Brand New, een rockband uit New York, zal misschien even moeten wennen aan het nieuwe album ‘Daisy’. Dat heb je nu eenmaal met bands die altijd bezig zijn zichzelf te vernieuwen. Sterker nog, ‘Daisy’ zou wel eens het meest experimentele album van Brand New kunnen zijn.

Meest experimenteel‘ betekent in dit geval nog niet dat we hier met experimentele muziek te maken hebben. Brand New is een band die continu op zoek is naar vernieuwing en verfijning. Het eerste album van deze band, ‘Your Favorite Weapon’ kun je nog het best als pop punk omschrijven. Snel, niet te braaf maar wel catchy. Volgende albums werden donkerder maar ook trager. Geen van de drie albums die de band voor ‘Daisy’ produceerde leek op een ander album.

Wat dat betreft is Brand New een band die aan tradities hecht, elk album moet anders, fris en origineel klinken. Zo ook ‘Daisy’. Het is wonderlijk hoe goed dat voor deze band werkt. Het album gaat explosief van start met het nummer ‘Vices’ De band trekt daarmee direct alle aandacht naar zich toe en weet die tot het einde toe vast te houden.

Brand New fans zullen het album misschien een paar keer moeten luisteren voordat ze het gaan waarderen maar het staat vast dat die waardering er komt! Wie nog nooit van Brand New gehoord heeft zal wellicht blij verrast zijn. Zeker wanneer die het nummer ‘At The Bottom’ hoort, het kan bijna niet anders of je gaat van dat nummer houden. Het is hard maar wel aanstekelijk. Een nummer om de tekst van uit je hoofd te leren zodat je heerlijk mee kunt brullen.

‘Daisy’ laat Brand New in een ander licht zien. Een licht waarin de ronduit vurig oogt. ‘Daisy’ gaat frontaal in de aanval. Het is alsof de band wil zeggen: “Wij zijn niet wie jij denkt dat we zijn”. Brand New doet er wat dat betreft alles aan om met het verleden af te rekenen. De vraag is waarom. Zo slecht is de band nooit geweest, sterker nog, de band kwam altijd over als origineel en moeilijk met tijdgenoten te vergelijken.

Waarschijnlijk kan deze band niet anders. Maakt niet uit overigens, ‘Daisy’ is een ronduit geslaagd album.

« Castrovalva – Thug Poetry | Live: Tom Musca »