Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Boca Chica – Valentine EP

« Review: Nanuh – Scars | Review: Deathbound – Non compos mentis »

Op de valreep nog een gepaste review voor op Valentijnsdag. En dan nog wel van een veelbelovend (want beginnend) bandje uit Pittsburg, USA: Boca Chica. Deze band specialiseert zich in folk, maar dan wel van het speelse soort. Hun Valentine EP is een hele aardige kennismaking.

De muziek van Boca Chica is rijk gevuld en akoestisch van opzet. Het is hoofdzakelijk timide en harmonieus. Hoewel harmonieus, ik heb mij gedurende het beluisteren van dit album de hele tijd afgevraagd of zangeres Hallie Pritts niet af en toe hele valse noten uitbrengt. Ik ben geneigd haar het voordeel van de twijfel te geven, dat het artistiekerig vals is. Heel af en toe werkte het echter wel op mijn zenuwen.

Heel jammer, dat van die zenuwen, maar het doet niks af aan het feit dat de Valentine EP vooral een reden is om een mogelijk debuutalbum serieus te gaan nemen. Laat deze band groeien en ik denk dat ze uit kan groeien tot het niveau Metric, alleen dan op een folk-achtige manier.

Boca Chica is een band met talent en het vermogen om makkelijk in het gehoor liggende luisterliedjes te maken. Muziek die thuis hoort op intieme zomer festivals waar mensen rozig van de wijn elkaar verliefd in de ogen kunnen kijken. Moet de stem van de zangeres je wel liggen…

…Het zal een kwestie van wennen zijn.

Op de site van indiecator records kun je dit album volledig luisteren!

« Review: Nanuh – Scars | Review: Deathbound – Non compos mentis »