Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Blitzen Trapper – Furr

« Recensie: Crystal Antlers – EP | Review: Badmarsh & Shri – Signs »

Het is volop herfst en dat vraagt om een gepaste soundtrack. Ik luister nu een kleine week met regelmaat naar het Amerikaanse zestal Blitzen Trapper en ik moet zeggen: het matched goed met de verkleurde bladeren om mij heen.

De band uit de Portland lijkt niet bang te zijn terug te grijpen naar de jaren zeventig. Zelf moet ik nu en dan erg aan Bob Dylan maar ook aan the Kinks denken bij het beluisteren van dit album. Het doet dan ook nogal ‘Folk’ aan, sterker nog, nu en dan komen er onvervalste country invloeden bovendrijven.

Persoonlijke favoriet van dit album het nummer: “God and Suicide”. Een erg toegankelijk nummer met een tekst die net iets verder gaat. Eigenlijk is het hele album een beetje een strijd tussen liefelijkheid en relativering. Dat maakt het spannend om naar te luisteren. Furr, zoals het album heet, verveelt dan ook niet snel en leent zich uitstekend voor een flinke middag mijmeren.

Hoewel, bij nummers als het uitbundige ‘Gold for Bread’ (met een uiterst interessante, veel te korte, solo!) is mijmeren er niet bij. Wel: keihard glimlachen en denken aan headbangen. Een mijmering zonder direct depressief te worden. Daar is deze muziek veel te goed voor! Lekker zitten, sokjes op de kachel en de regen de ruit. Herfst is fijn!

« Recensie: Crystal Antlers – EP | Review: Badmarsh & Shri – Signs »