Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Ben Lee – The Rebirth Of Venus

« Morrissey – Years Of Refusal | Longwave – Secrets Are Sinister »

Artiest: Ben Lee

Album: The Rebirth Of Venus

Genre: Soft Rock, singer/songwriter

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop The Rebirth of Venus via Amazon

De Australische singer/songwriter Ben Lee schrijft al vanaf zijn vijftiende zeer toegankelijke liedjes. Inmiddels is hij dertiger en toegekomen aan zijn zevende album: ‘The Rebirth Of Venus’. Een album met heel veel liefde, wat wil je met zo’n titel.

Tja, er staat zoveel liefde op dat je er welhaast week van zou worden. Gelukkig is dit geen liefde die zich tot uiting brengt middels kleffe clichés. “It’s between you and me, this bad poetry” zingt Ben Lee in het nummer ‘Bad Poetry’. Een zeer goed liefdesliedje, waarin hij voorkomt dat zijn verliefde schrijfsels in de publiciteit komen door over die schrijfsels te zingen. Iedereen die zich het radioprogramma Candlelight herinnert, weet dat poëzie, gemaakt door verliefde mensen, zich slechts zelden leent als goede songtekst.

Onschuldige lieflijke liedjes. Zo kunnen we het werk van Ben Lee het beste omschrijven. Dat en een zeer grote feel good factor. Ben Lee verontschuldigd daarvoor in het eerste nummer van dit album: ‘What’s So Bad (About Feeling Good)?’ En nee, ik weet niet wat er slecht aan is mij goed te voelen.

Verwijfd (is dat politiek correct Nederlands?) is Ben Lee ook. Nummers als ‘Boy With A Barbie’ en ‘I’m A Woman Too’ getuigen daar van. In Ben Lee’s optiek is trouwens iedereen een vrouw; Palestijnen, Joden, Jezus… Ben Lee relativeert er maar lustig op los. Daarnaast laat hij zien ook nog eens politiek bewogen te zijn in nummers als ‘Wake Up To America’ en (iets subtieler) in ‘I Love Pop Music’.

Dit album is er eentje voor auto ritjes in het voorjaar. De zon breekt door, lammetjes springen in de wei. Ben Lee bezingt de liefde, de wereldpolitiek en jij, achter je stuur, zingt stiekem mee. Fijn hoor.

« Morrissey – Years Of Refusal | Longwave – Secrets Are Sinister »