Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Badmarsh & Shri – Signs

« Recensie: Blitzen Trapper – Furr | Review: Jenny Lewis – Acid Tongue »

Electronic met Indiase invloeden. Dat blijkt de uitkomst te zijn van een DJ/producer plus een klassiek geschoolde musicus beide met een Indiase achtergrond maar woonachtig in de UK.

Signs is een album dat stevig van start gaat met zware beats aan de ene kant en onvervalste lounge aan de andere kant. Of een betere vergelijking, aan de ene kant is dit album behoorlijk ‘down to earth’ zoals je mag verwachten van muzikanten uit de UK. Aan de andere kant is dit album bijna bij het spirituele af, zoals je mag verwachten van muzikanten uit India.

Wat dat betreft is dit album veel meer dan Electronic met Indiase invloeden. Damn, het is een trip! Een trip met heftige en zweverige momenten. Dromen en wakker worden. En nu besef ik dar ik ook een beetje zweverig begin te praten.

Waar moet ik aan denken bij deze muziek? Massive Attack, ik kan daar niet om heen. Gelukkig is het meer dan dat. Zo hoor ik allemaal invloeden van techno Jazz tot Ambient. Bij sommige nummers moest ik ook erg denken aan C-Mon & Kipsky. Zouden ze die ook kennen in de UK?

Natuurlijk heb ik ook op dit album een favoriet: The Last Mile. Een lekker basje, een akoestische gitaar een viool en een piano begeleid door een vette beat. Wie dat goed weet te combineren moet toch echt wel goed zijn.

« Recensie: Blitzen Trapper – Furr | Review: Jenny Lewis – Acid Tongue »