Ontdek Oprechte Muziek!

Air – Love 2

« Recensie: The Flaming Lips – Embryonic | Review: The Heavy – The House That Dirt Built »

Artiest: Air

Album: Love 2 (beluister)

Genre: Electronic

Release: 2009

Label: Emi

Recensent: Edward

Waardering: 2/5

Koop dit album via CD WOW!

Het is op het moment van schrijven pakweg 12 jaar geleden dat het Franse duo Air zijn eerste studio album uitbracht. Met het album ‘Love 2’ komt de teller voor deze heren op 9 te staan. Net als alle voorgaande albums laat Love 2 zich omschrijven als een beetje zweverige, loungy elektro met een psychedelische twist.

‘Love 2’ is zeer geschikt vlak voor het slapen gaan. Het sleutelwoord is subtiel, geluidsgolven voelen aan als donsveren. Het is dan ook moeilijk bij de les blijven. Natuurlijk, de sensatie die een nieuw album met zich meebrengt houdt je in het begin nog wel wakker. De eerst nummers p[ dit album weet Air dan ook nog wel verrassend uit de hoek te komen. Nummers als ‘Love’ en ‘Be A Bee’, zijn redelijk uptempo. ‘Be A Bee’ zou wat mij betreft zo als single kunnen worden uitgegeven.

Ben je eenmaal bij ‘Tropical Disease’ aanbelandt dan ontkom je er niet meer aan. Je rekt je eens goed uit en gaapt. Je voelt je oogleden zwaarder worden en langzaam val je in slaap. Geen nood, Air laat je vast heel vredig dromen. De songs die je onbewust hoort zijn niet anders dan wat je van Air gewend bent, er is niks nieuws onder de zon. Sterker nog, ze doen denken aan reeds uitgebrachte werken.

‘Love 2’ is een maar weinig interresante plaat. Air vertoond zijn kunstje maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het album zou het goed doen als bonus bij meer opzienbarende platen als bijvoorbeeld het uit 2004 stammende ‘Talkie Walkie’. ‘Love 2’ is een leuk album om je Air verzameling mee compleet te maken, maar ook niet meer dan dat.

Het lijkt er op alsof Air muziek aan de lopende band produceert. Het duo heeft een recept waarmee het tot in lengte van dagen dezelfde soort muziek zou kunnen produceren. Heus geen slechte muziek, maar hoe meer je er van hoort hoe minder bijzonder het wordt. Misschien wordt het tijd dat er een punt zet achter een prachtige muzikale carrière of anders eens iets compleet anders gaat doen. Er is haast bij geboden want voor je het weet dommelt zelfs de fanatieke schare Air fans in.

Beluister dit album!

Koop dit album via CD WOW!

« Recensie: The Flaming Lips – Embryonic | Review: The Heavy – The House That Dirt Built »