Ontdek Oprechte Muziek!

Win: Meet, Greet & Eat + Gratis CD’s Amanda Jenssen

« Review: Golden Ages – Tradition | News: Gratis Album Download Bad Religion! »

De muzikale carrière van de 21-jarige Zweedse zangeres Amanda Jenssen begint in twee bandjes, het coverbandje Amanda and the Papas (een jazzcoverband) en Oh Hollie Neverdays. Met de laatstgenoemde band wint ze de bandcontest ‘Musik Direkt’ in Zweden. In 2007 doet ze mee aan het programma Idols, waar ze in de finale op de tweede plaats eindigde.

Begin januari 2008 maakt Amanda bekend dat ze een platendeal heeft gescoord en in april komt in Zweden de eerste single ‘Amarula Tree’ uit. Haar debuut album ‘Killing My Darlings’ was een van de best verkochte albums in Zweden van dat jaar. Amanda schreef alle liedjes op dit album samen met Wannadies zanger/gitarist Pär Wiksten. Haar grootste inspiratiebron is muziek uit de 30er en 40er jaren. Haar platencollectie bestaat voor het grootste gedeelte uit vinyl.

Foto Amanda Jenssen

foto: Severus Tenenbaum www.amanda-jenssen.se

In de zomer van 2010 zal Amanda’s tweede album ‘Happyland’ ook in Nederland uitgebracht worden. Hier zal haar eerste single ‘Amarula Tree’ aan toegevoegd worden, plus nog een aantal tracks van haar eerste album. Op het album voel je de drama en weemoed van Edith Piaf en Nina Simone, het verdriet van Nick Drake, de ‘craziness’ van Tom Waits en de harmonie van The Walker Brothers.

De eerste single ‘Amarula Tree’ is inmiddels toegevoegd aan de playlist van radio 3FM.

Helaas, deze prijsvraag is niet meer geldig. De prijzen zijn vergeven, de gelukkige winnaars hebben allen bericht gekregen.

« Review: Golden Ages – Tradition | News: Gratis Album Download Bad Religion! »