Ontdek Oprechte Muziek!

Shorties: Bon Iver, Rigby, Too Tangled, Kraak & Smaak

« Review: Bastian – There’s No Such Place | Listen: The Flaming Lips – Gummy Skull »

+++ Bon Iver komt met nieuw album! +++

Liefhebbers van stemmige in zichzelf gekeerde folk songs mogen een glimlach op hun gezicht toveren, Bon Iver komt op 21 juni met een nieuw album, getiteld ‘Bon Iver’.

Naar het schijnt heeft Justin Vernon zijn muzikale project flink door ontwikkeld. Anders dan op ‘For Emma, For Ever Ago’ komen er bij dit nieuwe album zowaar elektrische gitaren voor. Een geruststelling is er wel, de zwaar gelaagde vocalen en de spookachtige koortjes zijn nog altijd aanwezig.

+++ Rigby speelt voor een kratje bier? +++

Iedere televisie kijkende Nederlander zal binnenkort het nummer ‘Fire’ (zie video onderaan) van de band Rigby hebben gehoord. Na een uitgebreide selectie is deze band namelijk gekozen als hoofdrolspeler voor de nieuwe reclame campagne van Grolsch. Het biermerk was opzoek naar een talentvolle band die goed bij het beoogde eigenzinnige en authentieke imago van Grolsch zou passen en vond die in de Utrechtenaren.

Zo’n reclame doet natuurlijk veel voor de bekendheid voor een band als Rigby. De dagen dat de band nog optrad voor een kratje bier zullen ongetwijfeld tot het verleden behoren. Wellicht dat de band nu kans maakt op zo’n felbegeerde (ahum) serieuze (ahum ahum) prijs als de 3FM award? Wereldberoemd in Nederland? We zullen het zien!

Bekijk de commercial op Youtube

Fire (Brandt), door Rigby

+++ Nieuw album Kraak & Smaak +++

Op 28 april 2011 zal het swingen in de Melkweg, Kraak en Smaak zal er dan zijn nieuwe album ‘Electric Hustle’ aan het publiek presenteren! Het album komt op 22 april uit en is een stuk elektronischer van aard dan eerder werk, toch belooft de band onmiskenbaar als zichzelf te gaan klinken.

Op ‘Electric Hustle’ zullen een aantal aansprekende artiesten te horen zijn. We noemen een Lex Empress, een MC Sebastian, een John Turrell, een Romanthony (bekend van o.a. Daft Punk’s ‘One More Time’), een Janne Schra (Schradinova en ex-Room Eleven) en een New Yorkse funklegende als Lee Fields. Ook Fred Wesley, de legendarische trombonist van James Brown (!!!) doet mee.

Kraak & Smaak clubtour

Do 28 apr Melkweg-Amsterdam

Vr 13 mei Burgerweeshuis-Deventer

Za 14 mei W2-Den Bosch

Vr 20 mei Bibelot-Dordrecht

Za 21 mei Tivoli De Helling-Utrecht

Vr 27 mei Luxor Live-Arnhem

Za 28 mei Hedon-Zwolle

+++ Too Tangled toert door Nederland +++

In januari 2011 brach het Belgische Too Tangled het album ‘The Magic Got Killed’ uit in Nederland. Een toer langs de Nederlandse podia (voor de data, zie onderaan deze shorties) mag dan natuurlijk niet te lang op zich laten wachten! In Duitsland en België bleek de band al een groot succes.

Tevens wordt op 2 mei het nummer F.R.A.N.T.I.C. als single in Nederland gelanceerd. De clip kun je hieronder bekijken!

En inderdaad, Too Tangled heeft wel iets weg van The Kills, alleen dan sexyer!

De officiele video bij Too Tangled’s nieuwe single F.R.A.N.T.I.C.

Too Tangled In Nederland

Vrijdag 13 mei: Dr. Rock, Almelo

Vrijdag 20 mei: Café Cremers | 330 Live, Den Haag

Zaterdag 21 mei: Winston, Amsterdam

Zaterdag 2 juli: Conincx Pop Festival, Elsloo

Zaterdag 3 september: Misty Fields Festival, Asten-Heusden

« Review: Bastian – There’s No Such Place | Listen: The Flaming Lips – Gummy Skull »