Ontdek Oprechte Muziek!

Ekaya’s Shorties: Buggirl, Weezer, The Flow, Knupperpouf

« Video: Morning Benders – All Day Light | Video: Kings Of Leon – Radioactive »

+++ Nieuw Op Ekaya: Shorties +++

Helaas is het onmogelijk om elke band de aandacht te geven die het verdient. Voor Ekaya geldt dat er helaas keuzes moeten worden gemaakt in wat we wel recenseren en niet. We willen jou alleen niks onthouden! Daarom hebben we de ‘Shorties’ in het leven geroepen.

Hierin kort aandacht voor (en nieuws over) bands die wellicht de moeite waard zijn, een korte krachtige muzikale update!

+++ Weezer Streamt Album+++

Weezer, de groep die onder de vlag van Epitaph records weer helemaal op de indie toer is, streamt het nieuwe album ‘Hurley’ via myspace! Check: www.myspace.com/weezer

+++ Buggirl – “Dirt In The Skirt” +++

In 2009 maakte je via Ekaya kennis met Buggirl’s album ‘Blood Sweat And Bears’. Een jaar later zijn deze Australiërs alweer van de partij en wel met een nieuw album: ‘Dirt In The Skirt’.

Buggirl klinkt als een combinatie tussen AC / DC en ons eigen Peter Pan Speedrock. Een solide rock sound zonder al teveel poespas. ‘Dirt In The Skirt’ is dan ook geen moeilijk album. Het rockt hard, van begin tot eind. Check: buggirl.net

+++ The Flow – ‘No Guarantees’ +++

The Flow is een jonge band met toch veel ervaring. De band is in 2008 opgericht, de bandleden waren eerder actief in bands als Shiver en Vandenberg.

Hun debuutalbum ‘No Garantees’ is een volwassen rockplaat die klinkt als een mix tussen The Scorpions, Pearl Jam en een flink aandeel eigen geluid. Live voegen ze daar nog eens werk van Porcupine Tree en The Beatles aan toe. Check theflow-online.nl!

+++ Julia P laat met Knupperpouf weer van zich horen! +++

Knupperpouf is een initiatief van componist, tekstschrijver en multi-instrumentalist Nicolette Lie. Haar nederlandstalige indie pop wordt voor het grootste gedeelte ingezongen door Julia P (voorheen Julia P Hersheimer). De twee kennen elkaar nog van samenwerkingen in de jaren ’90 voor het Brinkman-label.

Knupperpouf werkt aan een debuutalbum en de samenstelling van een live band. Inmiddels zijn er 2 videoclips verschenen: “Stamgasten” (zie video onderaan) en “Winter”. Eigenzinnig en erg underground. Check knupperpouf.com

« Video: Morning Benders – All Day Light | Video: Kings Of Leon – Radioactive »