Ontdek Oprechte Muziek!

News: Gratis Download Fourteen Twentysix – APRX|ETA 01

« Hot Video Alert: Interpol – Lights | Review: Faithless – The Dance »

Alternatieve rockband Fourteen Twentysix kondigde onlangs een reeks door haar fans gemaakte remixalbums aan. Onder de noemer APRX|ETA laat een variëteit aan artiesten een compleet andere kant horen van de band. Vanaf vandaag is de eerste APRX|ETA gratis te downloaden via het Amerikaanse label Mine All Mine! Records.

De remix albums zijn vooral geïnspireerd op het nieuwe album van Fourteen Twentysix, Lighttown Closure – maar ook ouder materiaal werd onder handen genomen. Op het eerste album in de serie liet Fourteen Twentysix haar nummers remixen door de Bredase Jeroen Bax, alias EXM. Hij toverde de donkere, gitaar georiënteerde songs om tot dromerige, bijna lounge-achtige elektronische soundscapes.

Wat er hierna gebeurt, is in handen van fans en liefhebbers van de band. Via de site van het Amerikaanse netlabel Mine All Mine! Records kan men vanaf 15 juli de bronbestanden van de Lighttown Closure studio-opnames downloaden, en daarmee één of meerdere remixen insturen voor de tweede APRX|ETA release. De beste inzendingen worden geselecteerd en worden uitgebracht via internet.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Eindhovenaren zich met remixen bezig houden. Op genoemd label verscheen in 2008 al een remix-EP, Chromatic, die tot stand kwam met behulp van een groep internationale artiesten. Deze gratis digitale release werd ruim 8.000 keer gedownload en ontving een aantal positieve recensies.

Meer informatie vind je op de site van de band: www.fourteentwentysix.com

« Hot Video Alert: Interpol – Lights | Review: Faithless – The Dance »