Ontdek Oprechte Muziek!

Ekaya’s Shorties: Arcade Fire, Dr. Dog en Johny

« Review: Swahili Blonde – Man Meat | Review: Violens – Amoral »

+++ Arcade Fire Hottest Band Canada +++

De Canadese site I Heart Music vraagt jaarlijks een groep journalisten, bloggers en radio DJ’s een lijst samen te stellen van wat volgens hen de ‘Hottest Bands’ uit Canada zijn. De winnaar van 2010 zal niet geheel verrassend zijn: Arcade Fire. Hun laatste album ‘The Suburbs’ is immers o zo succesvol, ‘o zo’ gedragen en tegelijkertijd ‘o zo’ goed en authentiek…

De uiteindelijke lijst bevat 33 bands. En nee, ze zijn niet allemaal even bekend als Arcade Fire. Er valt nog een hoop te ontdekken in Canada!

Bekijk de lijst hier (klik)

+++ Gratis EP Johny +++

bron: PIAS

De band ‘Jonny’, bestaande uit Norman Blake (Teenage Fanclub) en Euros Childs (Gorky’s Zycotic Mynci) gaan samen een album uitbrengen, dat eind januari verwacht wordt. Als opwarmertje voor dit album brengen ze een gratis EP uit!

Het debuutalbum zal onweerstaanbare, aanstekelijke, psychedelische pop nummers bevatten. Het gaat nog even duren tot dat het duo live te bewonderen is op het Europese vasteland maar voor degenen die Norman Blake al een keer in actie willen zien, is de show van Teenage Fanclub op 23 november in Tivoli hier een goede gelegenheid voor.

Download de gratis EP hier (klik)

+++ Dr. Dog Live Bij Craig Ferguson+++

Kun je Dr. Dog omschrijven als ‘Big Time Rockstars’? Wel als het aan Craig Ferguson ligt! De CBS talkshowhost kondigde de sympathieke band groots aan in zijn intro van zijn show op 3 november jongstleden.

Dr. Dog kreeg de kans het ‘nieuwe’ album Shame Shame te promoten.Moet gezegd worden, ‘Someday’ (video) is een aardige kennismaking. Maar wie Ekaya in de gaten houdt kende de band natuurlijk al lang!

Bekijk meer over Dr. Dog op Ekaya (klik)

« Review: Swahili Blonde – Man Meat | Review: Violens – Amoral »