Ontdek Oprechte Muziek!

Bijpraten: 1000 Maal Ekaya…

« Wallpaper nr. 001: Oscar Anjewierden – BlackBoxRed | Audio: Other Lives – Song Song »

Naar het schijnt moet je iets 10.000 keer doen, wil je ergens uitmuntend in worden. 10.000 artikelen publiceren… Dan heeft Ekaya nog een lange weg te gaan!

Gelukkig gaat het er Ekaya ook niet om eens zozeer om een zo goed mogelijk artikel te publiceren. Hoofddoel is, en zal altijd blijven, om authentieke, oprechte en bovenal goede muziek te ontdekken en promoten.

Daar gaan we mee door. In een nieuw jasje. Toch is het ook goed om even terug te kijken. Dat doen we middels een lijstje van 10 albums die op de een of andere manier beklijven, of anders opvallend zijn. Illustratief voor de groei van Ekaya.

De lijst:

10: Tocotronic – Mein Ruin

10 november 2008. De eerste recensie. Tegendraads. Duits. Richtig Gut…

Lees de recensie >>

09: Ryan Adams and the Cardinals – Cardinologi

Het was de eerste recensie die 100 bezoekers opleverde. 23 november 2009 was dat. Een memorabel moment… Goed album ook.

Bekijk de recensie >>

08: Rammstein – Liebe Ist Fur Alle Da

Sex Sells. Ekaya was de eerste in Nederland die de enigszins obscene videoclip bij Rammstein single ‘Pussy’ vertoonde. Dat leverde ontiegelijk veel bezoek op.

Zoveel dat we uiteindelijk, omdat het immers maar weinig met indie te maken heeft, de video maar hebben verwijderd. De recensie bleef.

Bekijk de recensie >>

07: Underwater Sleeping Society – The Dead Vegas

Waarom begin je een blog over muziek? In het geval van Ekaya: nooit meer illegaal downloaden en ook nooit meer betalen voor muziek. Zorgen dat goede muziek zijn weg naar jou toe vindt. Het was een grote vreugde toen de eerste echte promo op de deurmat viel. Verstuurd door een heel tof promo bureau: It’s All Happening.

De band komt uit Finland en maakt voor de verandering eens geen metal, maar hele sympathieke indie rock!

Lees de recensie >>

06: Interview: Fiction Plane

Nee, we mochten het er niet over hebben dat Sting de vader van de zanger van de band was… Dat had ie al zo vaak gehoord. Wel had die zanger, Joe Sumner, nog een mooie uitspraak over Neerlands trots Kane in de aanbieding: “Fuck Kane!” Ekaya’s eerste interview met ware rocksterren: Fiction Plane!

Lees het interview >>

05: Other Lives – Other Lives

Hier een band die eindelijk meer voet aan de grond krijgt in Nederland. In de zomer van 2009 verscheen Ekaya’s eerste recensie over deze band. Zwaar onder de indruk. Hoe gaaf is het dan om ze 2 jaar later te mogen interviewen? Misschien wel onze grootste ontdekking!

Lees de recensie >>

04: Dr. Dog – Fate

Ooit was er een hype rondom een band genaamd Fleet Foxes. Een mooie ingang naar meer prachtige oprechte folk en folk rock! Dr. Dog is een band die, wat deze recensie betreft, beter is dan een Fleet Foxes. Tot op de dag van vandaag volgen we ze op de voet (dat doet Ekaya met meer bands overigens). Het begon allemaal begin 2009…

Lees de recensie >>

03: Video: The Jezabels, live @ indiestad 2011

Mag je als blog een tikkeltje trots zijn als je zulke mooie videocontent aan mag bieden? Dank Anne, voor deze prachtige live registratie! En oef ja: Mooie muziek! (zie video onderaan).

Het goede nieuws is bij deze dat er nog meer werk van Anne voor Ekaya op stapel ligt!

Bekijk de video

02: Live recensie: Josh T. Pearson + Hannah Peel @ Indiestad 2011

Verreweg de meeste recensies op Ekaya zijn geschreven door ondergetekende. Gelukkig bloggen er steeds meer enthousiastelingen mee! Auteur van een van de eerste uren is Reem. Zijn meest indrukwekkende recensie mag dit live verslag van Josh T. Piersson en Hannah Peel op Indiestad heten. Een indrukwekkend staaltje schrijven van een al even indrukwekkend optreden.

Lees de recensie >>

01: Julian Casablancas – Phrazes For The Young

Julian Casablancas verraste vriend en vijand met deze plaat, ook Ekaya. Op dit album heeft de redactie menig pilsje geopend om vervolgens heel hard “Yes I know I’m going to hell – in a leather jacket – At least I’ll be in another world – while you’re pissing on my casket” mee te scanderen. Onbetaalbaar!

Lees de recensie >>

Dat was het lijstje. Een reis door de tijd. Bedankt muziekliefhebbers, labels, concert organisatoren en promoters! Bedankt iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Ik noem een Chemel!

Bedankt ook zeker iedereen die mee heeft geschreven/gefotografeerd en/of gefilmd: Anne, Jos, Marco, Martin, Reem en Reinoud. En natuurlijk bedankt Marjolein en Alvin!

-Edward

Genoeg sentiment, op naar de 10.000!

« Wallpaper nr. 001: Oscar Anjewierden – BlackBoxRed | Audio: Other Lives – Song Song »