Ontdek Oprechte Muziek!

Video: Matt Nathanson – Run (ft. Sugarland)

« Recensie: Alabama Shakes – Boys & Girls | Audio: Ourlives – Where Is The Way »

Wat is dat toch met dit nummer? ‘Run’, een single van de in San Francisco woonachtige Matt Nathanson doet wel erg glad en een tikkeltje overgeproduceerd aan. Als in, gemaakt om vooral goed af te zetten. Je maakt er een duet van met Sugarland (“the multi-platinum-selling duo of Jennifer Nettles and Kristian Bush”) en de centjes komen wel binnen.

Toen ik het nummer voor de eerste keer luisterde, dacht ik het nog wel aardig te vinden. Maar hoe meer aandacht ik eraan gaf, hoe meer het me ging tegenstaan. De invloed van Coldplay te pas en te onpas, de mierzoete tekst… Alles doet zo plastic aan.

Niet overtuigd

En toch vond ik dit nummer de moeite waard om te plaatsen. Ter aankondiging van het album ‘Modern Love’, dat Nathanson heeft doorspekt met invloeden van Depeche Mode, ACDC en Talking Heads. Zo zegt tenminste zijn promotor.
Interessant! ‘Run’ heeft me alleen nog niet overtuigd. Of mijn braaksel moet komen van vreugde… Ah wel, het heeft in ieder geval iets in mij los gemaakt.

Is het echt zo erg, of overdrijf ik schromelijk? Laat het me weten in een reactie onderaan dit artikel. De goede man is live te bewonderen op 30 april in Paradiso.

« Recensie: Alabama Shakes – Boys & Girls | Audio: Ourlives – Where Is The Way »