Ontdek Oprechte Muziek!

Live Review: Sophia Knapp @ Indiestad 2011

« Live Review: Bill Callahan @ Indiestad 2011 | Listen: Cults – Make Time »

Eigenlijk was ze de opmaat naar Bill Callahan, het voorprogramma van. Toch, ze verdient meer eer, vandaar de moeite van een aparte recensie. De excentrieke verschijning die Sophia Knapp heet kon tijdens haar optreden in Duif voor Indiestad op vele goedkeurende knikjes rekenen!

Te grote gitaar

Met haar felgekleurde jurk en haar witte haren is Sophia Knapp een opvallende verschijning. Zeker als ze gaat zitten en haar elektrische gitaar op schoot neemt. Het ziet er vervreemdend uit. Daarbij, ze is de enige op het podium, zij en die veel te grote gitaar. Hoe moet dat ooit goed gaan?

Het publiek in de Duif was beleefd, wachtte geduldig op wat komen ging en werd dan verrast; wat een warme zwoele stem! Harten werden veroverd, sympathie all over the place. Deze intrigerende vrouw wist een soort uitgeklede vorm van folk rock te brengen die ze als een warme deken over haar publiek drapeerde.

Verliefd

Het kan bijna niet anders over er zijn mensen verliefd op Sophia Knapp geworden in de Duif. Misschien niet in katzwijm gevallen, maar toch zeker getroffen door de liedjes die zo heerlijk verhalend voortkabbelden terwijl er af en toe associaties opborrelden met Dolly Parton en Nancy Sinatra… Ha, vergelijkingen die wellicht wat hoog gegrepen zijn maar dat zal Sophia’s charisma dan wel af hebben gedwongen.

Niet alleen scoorde Sophia Knapp met haar bescheiden optreden in de Duif goedkeurende knikjes, er viel ook menig blozende wang te ontdekken. Vast staat dat Sophia Knapp ook in de toekomst van harte welkom is in Nederland!

Veel beeldmateriaal is er niet van Sophia Knapp, we zullen het moeten doen met dit krakkemikkige filmpje dat eigenlijk wat te kort doet…

« Live Review: Bill Callahan @ Indiestad 2011 | Listen: Cults – Make Time »