Ontdek Oprechte Muziek!

Live review – Cloud Control @Indiestad 2011

« Live Review: I Am Oak @ Indiestad 2011 | Video: Caribou @ Indiestad 2011 (Kaili) »

De grote zaal van Paradiso kan voller maar het is wel degelijk een respectabel aantal mensen dat komt voor het optreden van de Australische band Cloud Control. De band combineert de harmonieën van etherische folk met gruizige rock-elementen. Hun eerste album Bliss Release legt een goede fundering voor een zeer succesvolle kennismaking met de wereld.

Arrogante kerel

Cloud Control begint strak, maar oogt wat vermoeider dan bij vorige optredens. Niet vreemd, want de optredens volgen elkaar erg snel op deze dagen. Ondanks dat geven ze alles weer op het podium. De band opent met het psychedelische ´Meditation Song #2´ en weet de zaal al snel mee te krijgen. Echter, een arrogante kerel blijft echter stoïcijns vlak voor het podium staan en staart strak naar de verrichtingen van de band, vooral van Wright. Die krijgt hier al spoedig genoeg van. Hij gaat vlak voor de kerel op een monitor staan en maakt een schoppende beweging naar zijn hoofd, die de kerel eindelijk doet beseffen dat hij irritant bezig is.

Zangeres/toesteniste Heidi Lenffer is de opvallendste verschijning van de band. Zij brengt met haar krachtige stem samen met zanger/gitarist Alister Wright de kwaliteit van Cloud Control naar voren in fijne samenzang met zanglijnen die blijven hangen. Alle bandleden zijn vrij expressief in hun aanwezigheid op het podium. Ze hebben allen hun eigen stijl en manieren om op te gaan in hun muziek en dat is mooi om te zien.

Harder dan in de studio

Cloud Control rockt live een stuk harder dan op hun album. Daarbij laten ze wel degelijk een flinke dosis attitude zien. Dit lijkt me alleen maar goed voor een band die de wereld over reist om hem te veroveren. Ze overtuigen in ieder geval ermee in Paradiso. De toffe show eindigt met een oorverdovende versie van ‘Gold Canary’. Dit nummer is op het album nog best ingetogen maar in Paradiso vlamt het. Cloud Control zal weinigen ontevreden hebben achtergelaten deze avond.

« Live Review: I Am Oak @ Indiestad 2011 | Video: Caribou @ Indiestad 2011 (Kaili) »