Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: You Raskal You @ Crossing Border 2011

« Live Recensie: William Fitzsimmons @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: The Low Anthem @ Crossing Border 2011 »

De grandeur van de koninklijke schouwburg en de intimiteit van een tent, Crossing Border 2011 beschikte over beide. In de tent genaamd Quatro, schonk men glühwein, droegen schrijvers voor en kon men kennismaken met verrassende bands als het Belgische You Raskal You.

Dynamisch

De Antwerpenaren lieten zich van hun meest veelzijdige kant zien. Door hun duidelijke plezier in het spel maakten ze het verblijf in Quatro tot een feestje, waar gelachen en genoten mocht worden. Daarbij was het optreden dynamisch, muzikaal gezien, maar ook vanwege de wisselende samenstelling van de band.

Okay, de kwaliteit was misschien niet zo uitmuntend hoog als bij andere acts op Crossing Border. Dat zegt in de eerste plaats iets over het festival. You Raskal You leek te spelen met een zekere nonchalance. Het was wat losjes, niet te strak.

Plesante ervaring

De muziek die You Raskal You maakt is niet eenduidig. Soms doet het zwoel aan, soms uitgelaten. Het ene moment heb je te maken met een echte folkband, inclusief banjo. Het volgende moment lijk je naar een band voor feesten en partijen te luisteren (Ook voor uw bruiloft!).

Moet gezegd, wie zo’n band op zijn feest heeft, scoort hoge ogen! You Raskal You beluisteren is een plesante ervaring.

« Live Recensie: William Fitzsimmons @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: The Low Anthem @ Crossing Border 2011 »