Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Two Gallants-Moses and the First Born (26-05, De Zwerver)

« Recensie: Vampire Weekend-Modern Vampires of the City | The Ekayan Independent 2 »

26 mei was een datum die bij menig muziekliefhebbers aangestipt stond. Two Gallants waren in het land, een niet te missen optreden. Gezien de talrijke opkomst, was ik niet de enige die dat dacht.

Opwarmertje

De jonge Eindhovenaars van Moses and the First Born hebben er terecht voor gekozen hun garagepoort te openen en de podia van de Lage Landen te bestormen. De vierkoppige band wist duidelijk enthousiasme en energie in de zaal te blazen. De jonge gasten hebben nog weinig haar op de borst, maar stralen des te meer goesting uit. De set was een aaneenschakeling van nummers gedrenkt in hetzelfde garagesausje, tot de single ‘I got Skills’ werd ingezet. Een oorwurm van je welste wat door menig luisteraar tijdens de onderbreking werd na geneuried. Het nummer lijkt in de set een vreemde eend in de bijt te zijn, maar hier tonen Moses and the First Born wat ze echt in hun mars hebben.

Onaantastbaar

Net zoals het voorprogramma leek de zaal erg onder de indruk te zijn van de komst van Two Gallants. De band voelde dit perfect aan betrad zelfverzekerd het podium. Zo bleef er enkel nog imponeren over, wat voor de charismatische zanger Adam Stephens een koud kunstje bleek. De zanger maande het publiek aan tot bij het podium te naderen, de nabijheid toonde de onaantastbare coolness van de band duidelijk aan. Met een geroutineerdheid opende de band hun optreden met enkele nummers uit het laatste album ‘The Bloom and the Blight’.

Gevarieerd

Net voordat het optreden een aaneenschakeling leek te worden van indie-rock met een rockabilly en bluezy sound, nam de band wat gas terug. Two Gallants wist met enkele rustigere nummers begeleid door mondharmonica en keyboards de sfeer eensklaps om te slaan. Het publiek hing aan de lippen van Adam Stephens, wat de collectieve stiltes tussen de nummers in illustreerden.

Geslaagd

Two Gallants, of [ɡə’lænt] zoals drummer Tyson Vogel met een kwinkslag opmerkte, biedt alles aan waar een indie-liefhebber van droomt. Toen de band van het podium klom om midden in het publiek hun bisnummer ‘Crow Jane’ te spelen, werd het imposante optreden waardig afgesloten. Two Gallants weet een publiek met een verzadigd gevoel naar huis te sturen, wat in de Zwerver weeral bewezen werd.

beluister Moses and the First Born hier:

http://www.youtube.com/watch?v=CfhMdBez4b4

beluister Two Gallants hier:

http://www.youtube.com/watch?v=PFk16-n-QKE

« Recensie: Vampire Weekend-Modern Vampires of the City | The Ekayan Independent 2 »