Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Theme Park @ Walk The Line (11/05/12)

« Audio: Oscar & The Wolf – Winterbreaks | Live Recensie: Oberhofer @ Walk The Line (11/05/12) »

Een jonge band met een jong publiek: Theme Park. Op het Walk the Line festival in Den Haag gaven deze Britten een optreden op het kleine podium van de Zwarte Ruiter. Qua sfeer had het wel iets weg van een tropisch feestje. Alleen de palmbomen en margarita’s ontbraken.


Milk, één van de nummers die Theme Park speelde op Walk the Line

Theme Park maakt feelgoodmuziek. Blijmoedig. Gitaren brengen reggaeslagjes voort. Teksten gaan, niet verwonderlijk, over Jamaica. Niet verkeerd voor een half uurtje. Wie om zich heen keek zag dan ook veel vrolijke mensen. Voorzichtig, net niet, dansend.

In ontwikkeling

Toch, op enig moment mocht de band wel iets meer diepgang creëren. Te vaak blijft het bij ietwat brave songs. Daar is niks mis mee, maar er zit verder niet echt veel om heen. Geen verrassende insteek te bekennen. Verveling ligt voor de neutrale luisteraar dan al snel op de loer. Misschien heeft het te maken met het feit dat deze band een gemiddelde leeftijd heeft van ongeveer 20 jaar. Dat de eerste uitdaging toch vooral is om nummers goed neer te zetten en een bepaalde sound te verwezenlijken.

Er is voldoende reden om aan te nemen dat Theme Park zich in de toekomst nog wel zal ontwikkelen. De band speelde aan het einde van zijn sessie steeds steviger, de bas en de drums kregen een prominentere plek en het geheel kreeg al iets scherpere randjes.

Lichtgewicht

Theme Park zou je kunnen zien als één van de lichtgewichten op Walk the Line. In dat licht bekeken kunnen we het optreden gerust verdienstelijk noemen, maar helaas niet echt een hoogtepunt. Benieuwd hoe de band erover vier jaar bijstaat!


Theme Park tijdens een optreden in Londen in 2011

« Audio: Oscar & The Wolf – Winterbreaks | Live Recensie: Oberhofer @ Walk The Line (11/05/12) »