Ontdek Oprechte Muziek!

live recensie: Skip & Die (11-09-2012)

« Recensie: Bonnie ‘Prince’ Billy – Now Here is My Plan (EP) | Recensie: Honky – 421 »

Na het doelwit te zijn geweest van een uitgebreide reclame campagne besloot ik te gaan naar het optreden van Skip & Die. Zonder enige verwachtingen kwam ik aan in het cultuurcafé waar het eerste optreden van ‘Cultuur op de Campus Nijmegen’ plaatsvond. De flyer zegt: een spannende samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata en Nederlandse percussionisten. En het moet gezegd, Skip & Die is een belevenis.

Sfeer en energiek

Een goed optreden in een kleine zaal kan je nalaten met het gevoel dat de band de doorsnee cafeetjes en jeugdhuizen is ontgroeid en klaar is voor het grotere werk. Dit had ik niet. Niet dat ik wil beweren dat de band niet klaar is voor de grotere podia en festivals, maar het kleinschalige gaf het gehele optreden een aangename sfeer. De honderd aanwezigen moesten éénmaal gesommeerd worden dichter bij het podium te komen en werden prompt opgezogen in de energie van zangeres Cata.

Balanceren

Deze energie bleef het hele optreden de zaal vullen, maar dit liep niet van een leien dakje. De hele show bleef de band wat balanceren tussen al dan niet verwateren. Skip & Die heeft een zeer interessante en aanstekelijke sound, iets waar menig band jaren moet naar zoeken. Het was dan ook jammer te zien dat de band hier het hele optreden lang bleef op teren. Het geheel mocht nog wat meer dynamisch zijn en de performance op het podium meer in de verf gezet.

Een Aanrader

Skip & Die is een kruising tussen de eigenzinnigheid en energie van Tune Yards en aanstekelijke beats van Buraka Som Sistema. Het was een positief verrassend optreden van een zeer intrigerende band. Skip & Die klinkt fris, nieuw en eigenzinnig en is een aanrader voor al wie een optreden van hen eens kan meepikken.

(Foto’s: Romy Broeders)

« Recensie: Bonnie ‘Prince’ Billy – Now Here is My Plan (EP) | Recensie: Honky – 421 »