Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Passengers @ Explore The North

« Live Recensie: Loney Dear @ Explore The North | Live Recensie: Petter Carlsen @ Explore The North »

Foto’s Ruben van Vliet

Explore The North bol stond van zekerheidjes, bands en muzikanten van wie je kwaliteit mag verwachten. Gelukkig was er ook plek voor opkomende bands. Passengers bijvoorbeeld. Voor deze band uit Leeuwarden was het festival een thuiswedstrijd, en laat die voor muzikanten misschien nog wel de moeilijkste zijn…

Luwte

Het mooie voor Passengers was, dat de band het allemaal in eigen hand had. Ze waren niet de headliner op de avond, indien ze zouden tegenvallen zou het al snel vergeten zijn dankzij acts als Seeljocht of anders I Am Oak. Passengers mocht opereren vanuit de luwte, en damn, dat deden ze hartstikke goed! Met name voorman Folkert Stuiver en gitarist Patrick Schaaftal stalen met overtuigend spel en beleving de show.

De songs van Passengers hullen zich in een industrieel landschap van nevel en duisternis. Naargeestig, zoals een goede film of toneelstuk dat ook kan zijn. Als publiek wordt je bij je lurven gegrepen. Het was fijn om te zien hoe Passengers vol overgave geesten wist uit te drijven. Er werd gefreakt dat het een lieve lust was en bovenal werd er enorm strak gespeeld. De band ging daarbij totaal op in zijn spel.

Massief en overweldigend

De band bleek op Explore The North een goed uitgebalanceerd geluid neer te kunnen zetten. Let wel: Een zeer massieve, overweldigende sound, waarin gelukkig nog plek was voor complex aandoende melodieën en onverwachte harmonieën.

De band wist daarbij een welhaast New Yorkse sfeer a la Interpol neer te zetten; tikkeltje afstandelijk en kil. Een heel positief punt in dit geval. En inderdaad, voor de rest gaat de vergelijking niet echt op, het is een band met een heel ander karakter…

Tussen alle schoonheid van de vele ingetogen en subtiele muzikanten op Explore The North door, was Passengers een onverwachte en aangename verrassing. Een band die wist te overtuigen en in de toekomst zeker meer aandacht verdient!

>> Bekijk meer van Explore The North

« Live Recensie: Loney Dear @ Explore The North | Live Recensie: Petter Carlsen @ Explore The North »