Ontdek Oprechte Muziek!

Live-recensie: Our Ceasing Voice (AT) (JOC Ieper, 24-03-2013)

« recensie:John Grant-Pale Green Ghosts | Recensie: Cold War Kids- Dear Miss Lonelyhearts »

Ekaya was bij Our Ceasing Voice en zag dat het goed was. De vijfkoppige jeugdige post-rockband betrad het podium na Kokomo (DE) en Movoco (B) en toonde wat de pure essentie van post-rock is.

Kokomo

Een matig voorprogramma lokte de groep post-rockfans in de vroege vooravond naar de schitterende zaal van het  JOC.  De jongens van Kokomo hebben zeker potentieel en zijn volgende week op het Dunk-festival het bekijken waard. De songs waren echter te sterk overladen met overdadige gitaarpartijen en misten de structuur die net dat verschil weet te maken tussen mattig en goed.

Our Ceasing Voice

De Oostenrijkse formatie kon een aangenaam gevulde zaal overschouwen en de afwezigen hadden ongelijk. De band betrad het podium met een onbelichte naturel en had een charismatische artistieke attitude die de verwachtingen van het publiek onmiddellijk deden stijgen. Our Ceasing Voice speelde het volledige optreden met een beheerste ingetogenheid waarbij een spannende ondertoon nooit veraf was.

Totaalervaring

Over postrock is nog maar weinig inkt gevloeid maar des te meer geschreven op fora. Voor wie het genre wil verkennen is Our Ceasing Voice een absolute aanrader: sterke songs gebracht door een stevige life-band. De band weet filmische beelden op te roepen en intrigerende sound op te bouwen. Our Ceasing Voic is een totaalervaring.

 

« recensie:John Grant-Pale Green Ghosts | Recensie: Cold War Kids- Dear Miss Lonelyhearts »