Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Other Lives @ Crossing Border 2011

« Live Recensie: Smith & Burrows @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: dEUS @ Crossing Border 2011 »

De uit Oklahoma afkomstige band Other Lives wordt alom bejubeld. Niet zonder reden, het in 2011 verschenen album ‘Tamer Animals’ is een ware krachtvertoning als het gaat om het neer zetten van een onvervalste western sfeer. Het landschap van Oklahoma wordt succesvol vertaald in muziek met eeuwigheidswaarde. Muziek die op zichzelf staat, geen vergelijkingen behoeft.

Onweer

De opnames van ‘Tamer Animals’ verliepen zonder enige beperking in tijd of creativiteit. Vraag is in zo’n geval wat daar live van overblijft. Er moet in een betrekkelijk korte tijdspanne gepresteerd worden. Goede bands evenaren hun studio prestaties. De allergrootsten weten het te overtreffen. Other Lives behoort tot de laatste categorie!

Is het album ‘Tamer Animals’ een landschap, dan is Other Lives live datzelfde landschap, alleen dan met zwaar onweer. De velden, de horizon; ze zijn hetzelfde. Op het podium staan ze echter in een ander licht. Er gaat dreiging uit van de atmosfeer. Een prettige dreiging welteverstaan, de donderslagen zijn afkomstig van een pauk, niet dodelijk elektrisch geladen…

Other Lives wist op meerdere vlakken te imponeren. Dat was aan het publiek goed te merken. Tussen de nummers door was er applaus, gevolgd door stilte. Zou het gekomen zijn door de inzet van cello en viool? Plotseling opkomend Trompetgeschal? Prachtige samenzang? Meerdere element kunnen worden aangewezen voorop staat dat deze band enorm veel kwaliteit wist te brengen. Muziek was weer even een magisch en ongrijpbaar begrip.

Minpuntje

Er is maar een minpunt te benoemen als het gaat om het optreden van Other Lives op Crossing Border: de setting. Hoewel het festival over prachtige locaties beschikt, is door de programmeurs besloten de band neer te zetten op een podium waarvoor men moet staan. En dat terwijl de muziek van deze band waarschijnlijk een stuk beter tot zijn recht zou komen in een theater zaal, waar het publiek op rood pluche gezeten deze grote hoeveelheid schoonheid over zich heen zou kunnen laten komen…

Indrukwekkend als een hevig onweer, met brute donderslagen en grote hoeveelheden regen. Other Lives zette brute natuurkrachten in en wist daarmee te verbluffen!

« Live Recensie: Smith & Burrows @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: dEUS @ Crossing Border 2011 »