Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Oberhofer @ Walk The Line (11/05/12)

« Live Recensie: Theme Park @ Walk The Line (11/05/12) | Foto’s: Bombay Bicycle Club @ Walk The Line (11/05/12) »

Foto’s door Ramond Jaggessar

Walk the Line had een primeur: Het New Yorkse Oberhofer speelde voor het eerst op Europese bodem. En hoe! Vlekkeloos was de performance in de Zwarte Ruiter, aan de grote markt in Den Haag, niet. Maar indruk maken deed Oberhofer zeker!

Oberhofer is cool. New York cool. Dat vertaalt zich in kunstige danspasjes en een zanger die welhaast manisch rondspringt in een vrouwenblouse. Muzikaal betekent het stevige alternatieve rock waar je The Strokes maar ook Interpol in kunt ontdekken.

Springplank

Het publiek in het kleine zaaltje van werd wel een beetje op de proef gesteld tussen de nummers door. Er leek van alles mis te zijn met het geluid en het materiaal. Zanger Brad Oberhofer sleept na drie songs zelfs een versterker achter het drumstel vandaan omdat hij hem anders niet hoort. Het object fungeert later overigens ook prima als springplank.

Rauwe energie

Wie het album time capsules | | heeft beluisterd zou bij een optreden van deze band wel eens voor een verrassing kunnen komen te staan. Daar waar de liedjes uit de studio bijna een aaibaarheidsfactor a la the Kooks hebben, daar zijn ze live gevuld met een enorme dosis rauwe energie. Wat dat aangaat verdient deze band grotere zalen en meer publiek, maar dat zal een kwestie van tijd blijken.

Revelatie

Oberhofer was, afgezien wat technische mankementen, een ware revelatie, een echt hoogtepunt. Deze jongens zijn getalenteerd, werken hard en zijn niet te beroerd om ook voor een kleine zaal alles te geven. Heb je de kans om deze band live te zien, grijp die dan!

« Live Recensie: Theme Park @ Walk The Line (11/05/12) | Foto’s: Bombay Bicycle Club @ Walk The Line (11/05/12) »