Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Moss @ Walk The Line (11/05/12)

« Live Recensie: Paul Thomas Saunders @ Walk The Line (11/05/12) | Live Recensie: Liz Green @ Walk The Line (12/05/12) »

Foto’s door Jannette de Graaf

De populaire Nederlandse alternatieve band Moss tracteert de flink gevulde grote zaal van het Paard van Troje op een subliem uitgevoerde set met daarin hun meest geliefde nummers. Waaronder het al bijna klassieke “I Apologise (Dear Simon)”. Ze bewijzen met dit optreden op Walk The line wederom hun grote klasse.

Strak en uitgesponnen

Vooraan bij het podium van de grote zaal is het geluid goed en vanaf deze positie kan je duidelijk de overgave zien waarmee de band speelt. Ondanks de inzet duurt het nog geruime tijd voordat de forse zaal ook daadwerkelijk ‘bedwongen’ wordt. Dit lukt uiteindelijk naarmate het optreden haar hoogtepunt nadert en als de meer rockende nummers superstrak en lekker uitgesponnen ten gehore worden gebracht.

Bijzondere podiumopstelling

Moss maakt tijdens dit optreden gebruik van een bijzondere podiumopstelling, met de drummer vooraan aan de rechterkant. Daarbij wordt er een speciale sfeer gecreëerd door de podiumbelichting en het gebruik van twee grote lcd-schermen met daarop impressionistische beelden en lichtprojecties. Hierdoor wordt de band op het podium wat gecamoufleerd maar zorgt voor een mysterieus aura wat de impact van de muziek versterkt.

Muzikale ontlading

Het publiek geeft zich uiteindelijk gewonnen en zingt op een gegeven moment mee. De daarop volgende muzikale ontlading die minutenlang aanhoudt, zal zelfs de meest zure toeschouwer moeten bekoren. Het maakt de show tot een van de beste van de dag. Een headliner waardig zou ik zeggen. De echte headliner van de vrijdagavond is echter het Engelse Bombay Bicycle Club, die krijgen nog een zware dobber aan het overtreffen van Moss op deze avond.

« Live Recensie: Paul Thomas Saunders @ Walk The Line (11/05/12) | Live Recensie: Liz Green @ Walk The Line (12/05/12) »