Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Monument Valley @ Crossing Border 2011

« Live Recensie: dEUS @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: William Fitzsimmons @ Crossing Border 2011 »

Als er op Crossing Border een lokatie geschikt was voor muziek die tot overpeinzing aanzet, dan was dat toch wel de Duitse Kerk. Het gebouw fungeerde als een extra klankkast voor de singer/songwriter Ned Younger, beter bekend als Monument Valley.

Vorig jaar liet hij zich voor zijn debuut EP ‘No Rest’ nog ondersteunen door een heus orkest. Hoe anders is zijn nieuwste werk, de enige muzikale opsmuk zijn de gitaren die hij bespeelt. Een akoestische en een elektrische.

Loepzuiver

Gek genoeg kwamen de songs die met de elektrische gitaar werden gespeeld nog het mooiste uit. Dat geluid was ronder, cleaner.

Younger beschikt over een goede verfijnde techniek als het aankomt op gitaar spelen. De noten die hij speelde waren loepzuiver. Klank voor klank steeg op, bleef hangen en loste op in de gewelven van het kerkgebouw. Zo ontroerend kan schoonheid zijn!

Nu is Monument Valley meer dan alleen een goede gitarist. Zingen kan hij ook. Inclusief Brits accent. Op Crossing Border had hij daar niet eens altijd een microfoon voor nodig. Tot tweemaal toe zong hij onversterkt. Het klonk goed, eerlijk. De teksten bleven goed te verstaan. Niet onbelangrijk, want dat is wat Monument Valley doet; verhalen vertellen!

Ultiem

Zou je Monument Valley de ultieme Crossing Border muzikant mogen noemen? Tja, op een festival waar literatuur en muziek samen komen… Zeker en vast!

Zijn teksten zijn verhalend, literair. Zijn muziek is van hoog niveau, technisch perfect uitgevoerd. Daar waar massa’s singer/songwriters niks anders zijn dan schamele kopieen van Jeff Buckley of Leonard Cohen (in de meest goede gevallen) daar laat Monument Valley zien dat er ook in dit genre nog genoeg plek is voor vernieuwing.

Hulde!

« Live Recensie: dEUS @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: William Fitzsimmons @ Crossing Border 2011 »