Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Milagres @ Walk The Line (12/05/12)

« Live Recensie: Alt-J @ Walk The Line 2012 | Audio: Beast Make Bomb – Dream Boat »

Milagres is een relatief onbekende band in Nederland. Dat hoeft echter niet zo te blijven, zeker niet als je afgaat op het optreden dat de band gaf op Walk The Line. In Den Haag trapten de New Yorkers hun Europese tournee met glans af.

Kermen

De grote zaal van het Paard van Troje in Den Haag was bij aanvang van het optreden van Milagres nog niet eens voor een kwart gevuld. Gelukkig werd dat gaandeweg beter. Voor Milagres maakte het overigens niet uit, de band gaf zich voor de volle 100%. Zanger en gitarist Kyle Wilson ging daarbij misschien nog wel het diepst, tot kermen toe.

Imponerend

Hoewel de muziek van Milagres toch in de eerste plaats melodisch is, speelt de ritmesectie live een enorm belangrijke rol. Vooral drummer Steven Leventhal leefde zich flink uit met bijna onnavolgbare ritmes.

De sound wordt overigens nog het meest bepaald door elektrische piano en synthesizer in combinatie met vocalen. Tel dat echter op bij die indrukwekkende drums en je snapt dat deze band qua geluid flink weet te imponeren. Ze brengen daarbij songs die, met een goede dosis dramatiek, dankbaar worden uitgebouwd met vele extatische momenten als gevolg.

Virtuoos

Een bewonderenswaardige band dat Milagres. Muzikaal virtuoos als het gaat om techniek, maar ook qua feel zeer overtuigend. Een grote band in wording?


Studiosessie van Milagres met het nummer ‘Glowing Mouth’

« Live Recensie: Alt-J @ Walk The Line 2012 | Audio: Beast Make Bomb – Dream Boat »