Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: EinsteinBarbie @ Cultuurcafé Nijmegen

« Live Recensie: Triggerfinger @ Vera (Groningen) | Audio: Goodbye Mixtape – Epic Tunes »

In een gezellig gevuld cultuurcafé op de campus van Nijmegen speelde dinsdag 6 november de Nederlandse band EinsteinBarbie. Met een naam die verwijst naar intelligente en sexy muziek en een deelname aan ‘De Grote Prijs van Nederland’ op zak, ging ik luisteren met behoorlijk wat verwachtingen.

foto: Roy Loos

Aanstekelijke nonchalance

Wat onmiddellijk in het oog sprong was dat EinsteinBarbie zich volledig in haar sas voelt op het podium. De zeskoppige band beschikt over voldoende muzikaal talent en attitude, en dat stralen ze dan ook uit op het podium. De twee  zangeressen zingen en rappen met een nonchalance die een aanstekelijk gevoel weet op te wekken. Het publiek kon het geëtaleerde zangtalent en ruime vocale bereik van de sterke zangeressen vaak bewonderen.

Subtiliteit

De band beschikt over enkele sterke songs en weet deze met een gezellige schwung live neer te zetten. Hun geluid doet bij momenten denken aan Pill overgoten met een jazzy sausje, de Engels-Nederlandse tongval laat het publiek de link leggen met Anouk. De band mist echter wat subtiliteit in hun nummers. Ze willen tonen wat kunnen en vergeten daarmee wat te spelen met harde en zachte momenten.
Het hoogtepunt van het optreden van hun optreden was het nummer “The world is my bitch”, wat ondanks de titel doet vermoeden het meest subtiele nummer is.

Einstein Barbie

Oestrogeen met ballen

Einsteinbarbie klinkt niet nieuw en verfrissend, maar weet zichzelf en het publiek te amuseren op het podium. Tijdens het evenement van cultuur op de campus hebben ze getoond behoorlijk wat in hun mars te hebben en een kans te maken in ‘De Grote Prijs van Nederland’. Een aangenaam optreden, zonder meer.

Check ook de site van Einsteinbarbie (klik)

« Live Recensie: Triggerfinger @ Vera (Groningen) | Audio: Goodbye Mixtape – Epic Tunes »