Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Dry The River @ Tivoli, Utrecht (28/02/2012)

« Audio: Ekaya’s Maandlijst Februari 2012 | Video: Crippled Black Phoenix – Laying Traps »

Foto’s: Paul Lubbers

Onder de tonen van ‘Gobbledigook’ van Sigur Rós komt Dry The River het podium op van een stampvol Tivoli De Helling. Vorig jaar stonden ze hier ook voor nog geen 50 man, nu is elke vierkante centimeter van de zaal gevuld. In een jaar tijd kan er dus veel veranderen.

Intensief getourd

Deze in 2009 geformeerde band staat op het punt nu echt door te breken in Europa. Afgelopen jaar hebben ze intensief getourd door Europa, langs podia en festivals en de lang verwachte CD ‘Shallow Bed’ ligt bijna in de winkel. De verkoop begint op 5 maart.

Vanavond krijgen we het album live te horen, waarbij de band niet plichtmatig de cd naspeelt, maar diverse nummers van een nieuw arrangement heeft voorzien.

Meer diepgang

Vanavond begint de band met het relatief onbekende ‘Demons’ dat naadloos overvloeit in ‘No Rest’, een nummer dat de band al langer speelt. Dat zet meten de toon voor de avond. Relatief bekende nummers worden afgewisseld met nieuwer materiaal.

Het mooie is dat ook de wat bekendere nummers in het afgelopen jaar meer diepgang hebben gekregen. ‘Bible Belt’ wordt nu eens niet als een lief akoestisch nummer gebracht, maar krijgt een rockend intro mee, ‘Weights & Measures’ wordt weer van een onversterkte intro voorzien. Daarmee houdt de band het voor het publiek (en zichzelf) spannend.

Prima avondje uit

Nieuwe nummers als ‘Shaker Hymns’ vallen ook prima in de smaak bij het publiek, dat zich vanavond gelukkig een beetje gedraagt en niet dwars door alle nummers heen aan het praten is. Het is dan ook een prima avondje uit met een band die we maar typeren als het beste van drie werelden: Folk, Indie en Rock.

Meer video’s op de youtube pagina van Richard Ridder
Meer foto’s op de site van Paul Lubbers

« Audio: Ekaya’s Maandlijst Februari 2012 | Video: Crippled Black Phoenix – Laying Traps »