Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: dEUS @ Crossing Border 2011

« Live Recensie: Other Lives @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: Monument Valley @ Crossing Border 2011 »

Beschouw het publiek als een vervaarlijke, giftige slang en dEUS is het jochie van tien dat hem met plaagt door er met een stokje naar te prikken. Een levensgevaarlijk spel, maar wel entertaining. Nu gaat er van Crossing Border publiek niet zoveel dreiging uit en is dEUS een band met enorm veel ervaring. Toch wist het Belgische vijftal op Crossing Border een spannende show neer te zetten.

Dwarsdoorsnede

Moet gezegd, dEUS leek het te moeten hebben van karakter. De band oogde vermoeid, klaar om op de automatische piloot te gaan spelen. Dat was de eer van zanger Tom Barman te na, vol vuur voerde hij dEUS aan. Bij bassist Alan Gevaert resulteerde het harde werken in grote hoeveelheden zweet. Er was natuurlijk een reputatie hoog te houden, een publiek te vermaken.

Dat publiek werd vermaakt! Het concert bevatte zowel oud als nieuw werk, waarbij opviel dat dat nieuwste werk er bij het publiek al redelijk in zat. De zaal zat dan ook niet vol met jaren ’90 veteranen die smachtend op ‘Suds & Soda’ zaten te wachten. Maar goed ook, dat nummer werd namelijk niet gespeeld…

In plaats daarvan liet dEUS een mooie dwarsdoorsnede van het ouvre horen. Met energieke nummers als ‘The Architect’, maar ook rustiger werk als ‘Instant Street’. Tussen die twee uitersten lag een wereld aan aangename, soms bijna hypnotiserende, rock.

Inzet

Misschien was dEUS niet in topvorm. Des te indrukwekkender was de show op Crossing Border! De band leverde een topprestatie, puur op inzet. Een mogelijk tekort aan inspiratie werd letterlijk gecompenseerd door transpiratie. Precies zoals een grote rockband dat hoort te doen.

Het sjaaltje met tijgerprint (hoe jaren ’80!), dat halverwege de show op de microfoon van Barman werd gedrappeerd, was verdiend! Een mooi gebaar uit het publiek dat zich uiteindelijk zeer content met dEUS mocht voelen.

« Live Recensie: Other Lives @ Crossing Border 2011 | Live Recensie: Monument Valley @ Crossing Border 2011 »