Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Darkane @ Freeze Festival 2011

« Audio: Alberto Arcangeli – Pop Down The Rabbit Hole | Video: Florence and the Machine – Shake It Out »

De aankondiging dat Darkane op het Freeze festival zou spelen, was voor veel metalheads uit Leeuwarden genoeg reden om een kaartje te kopen. Deze uit Zweden afkomstige band speelt al niet zo vaak in Nederland, dus als ze dan ook nog in het hartje van de Friese hoofdstad optreden, dan moet je wel!

Ultra strak

Nadat kortgeleden zanger Jens Broman Darkane verliet, zijn veel fans blij om te zien dat de oorspronkelijke zanger, Lawrence Mackrory, de komende tour gaat doen. Lawrence zong op het debuutalbum ‘Rusted Angel’. De verwachting op Freeze was dan ook, dat veel nummers van deze CD gespeeld zouden worden.

Bij aanvang van Darkane’s show, is het nog verdacht rustig in de Friesland Zaal. Het publiek dat zich door de gehele Harmonie beweegt, beseft waarschijnlijk nog niet wat voor een aangenaam monsterlijk geweld hier gaat plaatsvinden. Dat wordt direct duidelijk wanneer de band begint. Darkane speelt ultra strakke, technische death/thrash metal.

Slecht Geluid

Het grote manko op Freeze is het geluid; Vooral in het begin is dit vrij slecht. Gaandeweg wordt het beter, maar gezien het aantal mensen dat vrij snel de zaal weer verlaat, komt dat toch te laat. Normaal gesproken is slecht geluid op een festival vervelend, maar door het grote aantal acts op het Freeze Festival, zoekt het publiek makkelijk een ander zaaltje op.

Degene die wel zo dapper zijn om bij Darkane te blijven hangen, krijgen een een goede lading kwaliteitsmetal naar hun oortjes geslingerd. Op hoog tempo vliegen de sterke nummers de zaal in. Het publiek warmt langzaam op en Lawrence weet met zijn interessante voorkomen (meer haar dan goed voor hem is) het publiek aardig mee te krijgen.

Succesvolle show

Van alle albums die Darkane tot nu toe heeft uitgebracht worden wel nummers gespeeld De focus ligt echter -zoals verwacht- op het eerste album. Hiervan worden vier nummers van gespeeld, waaronder het geweldige titelnummer ‘Rusted Angel’.

Na een goed uur spelen is de koek al weer op en mag de band terugkijken op een succesvolle show. Jammer dat de uiteindelijke reactie van het publiek niet zo daverend is als een band van dit kaliber verdient. Met uitzondering van dat ene mannetje dat de hele show vooraan stond te headbangen…

« Audio: Alberto Arcangeli – Pop Down The Rabbit Hole | Video: Florence and the Machine – Shake It Out »