Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: BlackBoxRed @ Freeze Festival 2011

« Video: The Vics – Chatroom | Live Recensie: Capitals @ Freeze Festival 2011 »

Het Freeze Festival is een goed voorbeeld van hoe je regionaal talent goed in kaart brengt. Het jaarlijks terugkerende evenement in stadsschouwburg de Harmonie te leeuwarden beperkt zich namelijk niet tot de regio, er staan ook internationale acts op de podia. Een succesformule want het leverde een gezellig druk bezocht festival op!

Aanstormend talent

Bezoekers konden zich laten imponeren door bijvoorbeeld Triggerfinger. Daarnaast konden ze zich ook aangenaam laten verrassen door bijvoorbeeld BlackBoxRed, een aanstormend rockduo uit de Friese hoofdstad.

Het kan niet anders of BlackBoxRed laat in de toekomst nog flink van zich horen. Zangeres/gitarist/toetsenist Eva van Netten en drummer Stefan Woudstra tekenden onlangs een contract bij indie label Dying Giraffe. Daarnaast stond hun single ‘Howling Wolf’ al op de Convers Mixtape die tijdens Lowlands gelanceerd werd. Met een EP opkomst en een overweldigende energie lijkt het slechts een kwestie van tijd en ontwikkeling, voor dit duo ook daadwerkelijk op Lowlands speelt!

Geen thuisvoordeel

Op Freeze werd in ieder geval goed duidelijk dat BlackBoxRed op het podium geen enkele schroom kent. De band stond op een vroeg tijdstip geprogrammeerd, wat een beetje een schuchter publiek betekende. Een echt thuisvoordeel was er niet… Het bleek geen probleem te zijn voor dit duo. De gevaarlijke mix van adrenaline en aanstekelijke songs konden op waardering rekenen. Ook verbazing: “Kunnen 2 mensen zoveel kabaal produceren?” Jawel!

Nummers als ‘Scream Lowder’ en ‘Howling Wolf’ lijken perfect te zijn om grote massa’s mensen mee te bespelen. Daarbij, deze band is pas begonnen, er zit nog zat rek in! Black Box Red is klaar voor een flinke groeispurt richting de grotere zalen.

Bekijk meer verslagen van Freeze >>

« Video: The Vics – Chatroom | Live Recensie: Capitals @ Freeze Festival 2011 »