Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Alt-J @ Walk The Line 2012

« Live Recensie: Agent Side Grinder @ Walk The Line (12/05/12) | Live Recensie: Milagres @ Walk The Line (12/05/12) »

‘An Awesome Wave’, het debuut van Alt-J is nog niet gereleased, maar er gaat een heuse buzz rondom de band sinds het nummer ‘Breezeblocks’ enorm aansloeg op YouTube. In een interview dat Ekaya eerder met de band had, gaven ze aan dat het hun ambitie is een echte live band te worden.
Hun optreden op Walk the Line, in de kleine zaal van het Paard van Troje, is dan ook de uitgelezen mogelijkheid om te kijken hoe ver de band live daadwerkelijk is. Zijn ze klaar voor het grote publiek?

Perfectionisten zijn het, dit viertal uit Leeds. Tien minuten nadat het concert had moeten aanvangen was de band nog onverstoorbaar bezig met de soundcheck. Maar ook toen het optreden al was begonnen bleek er nog van alles niet goed te zijn afgesteld. Het leverde wat gemor op in het publiek, maar uiteindelijk overwon de muziek.

A capella

Muzikaal gezien hebben we hier namelijk te maken met een band die zich net zo goed uitleeft met dikke partijen synthesizer als dat ze a capella te werk gaan. Vooral dat laatste leverde veel oehs en aahs op. Met talent en muzikaal vernuft zit het met Alt-J dan ook wel goed. Daarbij, de band speelt op hetzelfde niveau als dat wat ze uit de studio tevoorschijn tovert.

Wellicht omdat Alt-J de lat voor zichzelf erg hoog legt, staan ze op het podium absoluut hun mannetje en weten ze te imponeren. Alleen blijven verrassingen achterwege. Afgezien van de drummer wijkt niemand af van het werk uit de studio. De band legt zichzelf wat dat aangaat een ijzeren discipline op om elke noot zo te spelen als dat die van te voren is bedacht.

Goede kennismaking

Nu bleek op Walk The Line het publiek voornamelijk bekend te zijn met het nummer ‘Breezeblocks’, en was het optreden voornamelijk een eerste kennismaking met Alt-J. Bedenk daarbij dat deze band live nog niet zo lang bezig is, dan kunnen we niet anders stellen dan dat Alt-J een hele goede eerste indruk achterliet. De band staat live z’n mannetje. Afgezien van het ellenlange fijnstellen van het geluid dan…


Alt-J live aan het werk tijdens een optreden in Manchester

« Live Recensie: Agent Side Grinder @ Walk The Line (12/05/12) | Live Recensie: Milagres @ Walk The Line (12/05/12) »