Live Recensie: Agent Side Grinder @ Walk The Line (12/05/12)

Naast de fijnzinnige electro van Com Truise was er op Walk the Line ook plek voor de dreigende, duistere en brute retro electronica van het Zweedse Agent Side Grinder. Hun eerste optreden op Walk The Line was een prachtig visitekaartje. Wat een helden, wat een show!

Jaren ’80

Agent Side Grinder, een vijftallig collectief van mannen op kistjes die zo uit de vroege jaren ’80 lijken te zijn gestapt. Ze houden zich bezig met allerlei geheimzinnige instrumenten die uit het laboratorium van Kraftwerk lijken te zijn gestolen. Niet zo gek ook dat de band qua sound erg aan Kraftwerk doet denken, met dat verschil dat de show van deze heren een stuk energieker à la Einstürzende Neubauten is. De ritmesectie, met de basgitaar voorop, neemt een zeer prominente rol in.

Dansbaar

De stuwende ritmes in combinatie met de retro-futuristische synthesizerklanken leveren een dansbaar geheel op. Zanger Kristoffer Grip blijkt, naast een zanger die vol furie zijn simplistische maar doeltreffende teksten spuwt, ook een uitstekende danser. Gehuld in een witte leren jas met glitters laat hij in zijn bewegingen zien veel gevoel voor drama en theater te hebben.
Wie rondkeek in het publiek zag het effect: veel verwonderde maar blije gezichten. En, naarmate de show vorderde, steeds meer dansende mensen.

Onuitwisbare indruk

Walk The Line is een festival met een zeer diverse line-up. Je moet als band van goede huize komen om een onuitwisbare indruk te maken. Agent Side Grinder slaagde daar met verve in. Nogmaals: Wat een helden, wat een show!


Agent Side Grinder in actie op Walk The Line 2012

5 Comments

  1. Afgelopen woensdag in het Patronaat in Haarlem zei de zanger dat ze er al voor de 3e keer waren. Weet in ieder geval dat ze in 2007 in Tilburg zijn geweest dus ‘eerste concert in Nederland ooit’ gaat niet helemaal op 😉

  2. Het zal wel eerste keer in Den Haag zijn geweest. Hij was inderdaad nogal moeilijk te verstaan die zanger!

  3. Zeker niet de eerste keer in Nederland. Ik heb ze gezien in de Occii in 2010 in Amsterdam, en in mei 2010 in Haarlem in Geertruida. Daarnaast nog een keer tussendoor in het café van het Patronaat in Haarlem ook ergens in 2010. En volgens mij hebben ze ook al een keer eerder op Summer Darkness gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *