Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Daughter @ Crossing Border, Den Haag 2012

« Audio: Crossing Border 2012 Mixtape | Live recensie: Anne Soldaat @ Crossing Border, Den Haag 2012 »

Crossing Border 2012 is uitverkocht. En dat is niet zonder reden! Het grensoverschrijdende festival met edities in Den Haag, Antwerpen en Enschede, staat garant voor kwaliteit en schoonheid. Richard Ridder doet samen met fotografe Jannette de Graaf vanuit Den Haag verslag in woord en beeld.

Daughter, de rijzende ster van de Britse popmuziek, beëindigt haar Europese tour met een optreden op Crossing Border in Den Haag. De band gaat nu de studio in om in 2013 met een eerste echte CD aan te komen als opvolger van de twee EP’s die eerder dit jaar verschenen.

Het introverte van the XX met het expressieve en bombastische van Florence and the Machine

Muisstil

Daughter, foto door Richard Ridder

Vanaf het eerste nummer krijgt de band de zaal in het Nationaal Toneel muisstil. Zelfs zo stil dat zangeres Elena Tonra zich er ongemakkelijk bij voelt. Die bescheidenheid is meteen haar sterkste punt. Daughter presenteert zich niet als een band die wel eventjes het publiek om haar vinger zal winden.
Ze tonen oprechte verbazing voor zoveel belangstelling voor hun muziek en de aandacht die het publiek er voor heeft. Het publiek van Crossing Border vormt helaas een uitzondering in de Nederlandse poppodia, waar praten tijdens een concert steeds normaler wordt gevonden.

Muziekstijl

De muziekstijl van Daughter laat zich wat lastig plaatsen. Dat is meteen ook hun charme. We zien een band die het introverte van the XX heeft en tegelijk het expressieve en bombastische van Florence and The Machine. Geen gewoon drumstel, maar een stel kleine pauken. Van verstilde nummers naar bombastische nummers met geluidsoundscapes met roffelende pauken en jankende gitaren. Allemaal zo gebracht dat het perfect op elkaar afgestemd is.

Toekomst

De belofte is groot voor Daughter. Als de nieuwe CD er is, liggen de wegen naar de grotere podia en festivals open. Hopelijk behouden ze hun frisheid en onbevangenheid en krijgen ze ook daar zo’n stil publiek als op Crossing Border.

« Audio: Crossing Border 2012 Mixtape | Live recensie: Anne Soldaat @ Crossing Border, Den Haag 2012 »