Ontdek Oprechte Muziek!

Live Recensie: Bernhoft opent Eurosonic swingend

« Ekaya’s Social Media Weekoverzicht – 06/01/13 t/m 12/01/13 | Live Recensie: Jake Bugg lost de belofte in op Eurosonic »

In Huize Maas aan de Vismarkt mag op woensdagavond de Noor Bernhoft om 8 uur de avond openen. De woensdagavond groeit nu in een paar jaar tijd uit tot een volwaardige avond van Eurosonic. Nog niet alle podia zijn bezet, maar het worden er wel steeds meer.

Jarle Bernhoft is met zijn 37 jaar natuurlijk niet echt een nieuwkomer in het vak. maar in ons land heeft hij nog weinig bekendheid. Vandaag pakt hij flink uit. Het niet al te grote podium wordt gevuld met een twaalf-mans formatie met blazer en flink wat backing-vocals. Het past maar net op podium waar ooit The White Lies hun zegetocht door Europa begonnen.

James Brown

Bernhoft brengt gloedvolle soul. Niet de gladde Motown-stijl, maar soul met een rauw randje. Hij is geen James Brown, maar sommige van zijn uithalen benaderen diens stemgeluid. Qua timing en strakheid komt hij wel in de buurt van Brown. daar zie je dat hier een artiest staat die het vak tot in de puntjes beheerst.

Vol podium

Het volle podium zorgt er voor dat er voor het oog ook genoeg te beleven is. Afgezien van de cameraman van Rockpalast die de blazers systematisch voor de hele zaal uit beeld hield,  was er genoeg te zien. Waar zie je nog een band die bij een aantal nummers met twee dwarsfluiten aan het spelen is en waar de backing vocal een aardige gitaarsolo weggeeft.

Prima start

Bernhoft eindigt met het nummer ‘Choices’. De eerste keuze van dit jaar was een goede. Een prima start van Eurosonic. Donderdagavond staat hij nog een keer in Forum Images. Binnenkort vast op een aantal festivals of podia in het land.

« Ekaya’s Social Media Weekoverzicht – 06/01/13 t/m 12/01/13 | Live Recensie: Jake Bugg lost de belofte in op Eurosonic »