Ontdek Oprechte Muziek!

Af en toe een beetje chauvinistisch, en terecht

« The Ekayan Independent 2 | Recensie: The National-‘Trouble Will Find Me’ »

Het aanbreken van de festivalzomer doet menig enthousiasteling vol verwachtingen trappelen. Ekaya is hier geen uitzondering op. Wij draaien het graag eens om. In plaats van bands of festivalorganisatoren te interviewen ging Ekaya bij enkele blogs langs om hun verwachtingen te toetsen. MotherLoveMusic en DaMusic aan het woord, bij monde van Pieter D’Hooghe en Kevin Vergauwen.

Verwachtingen

Welke optredens staan dubbel onderlijnd in jullie agenda?

Mother Love Music: Wij maken ons op voor een fantastische festivalzomer! België mag dan klein zijn, op het gebied van festivals heeft het altijd voorgestaan. Ook deze zomer staan er mooie dingen te gebeuren. Op Rock Werchter komen The National en Blur de wei in extase brengen. Een absoluut unicum is de komst van dEUS op Cactusfestival, Belgiës absolute topband komt voor 9000 man in ’t gezelligste park van ’t land! Onze recensenten kijken ook reikhalzend uit naar de komst van Damien Rice naar de Lokerse Feesten en op Pukkelpop staan we vooraan bij Savages, Crystal Fighters en Jagwar Ma!

DaMusic: Wij sluiten ons hier volledig bij aan, Pukkelpop is uiteraard een vaste waarde. Dit jaar pakt men daar uit met een bijzonder sterke line-up. Onze redacteuren zal je regelmatig tegen het lijf lopen in de kleinere tenten waar bijzonder veel lekkers te ontdekken valt. Verder hechten we –zoals altijd- ook bijzonder veel belang aan het Dour festival. Onze verwachtingen voor het Cactusfestival zijn ook hooggespannen, net zoals voor het Gentse 10 Days Off, Gent Jazz en Boomtown. Rock Herk wensen we dan weer bijzonder te feliciteren met hun fijne line-up, erg veel kwaliteit in de breedte.

Bovendien hebben de nieuwkomers dit jaar ons aardig weten te verrassen: Best Kept Secret verkocht helemaal uit. Eerder dit jaar zaten we ook al op het Food for Your Senses festival in Luxemburg dat opnieuw een bijzonder mooie line-up wisten te serveren, jammer dat de weergoden het niet goedgezind waren en dat het voortbestaan van dit fijne evenement ter discussie staat.

Iedere zomer heeft voor elke band een eigen betekenis. Sommige bands weten op een zomertournee langs de grote festivals door te breken, andere nemen de kans om zich als gevestigde waarde te vestigen.

Kleine festivals

DM: Wij verwachten dat het Brusselse BRNS bevestigd dat voor hen een grootse toekomst is weggelegd. En Balthazar krijgt eindelijk de erkenning die ze verdienen. Furies als Amenra en Raketkanon zullen zich laten horen. Je ziet het, af en toe zijn we behoorlijk chauvinistisch. Terecht, toch?

MLM: Wat ons erg opviel bij het overlopen van de festival line-ups is dat Rock Werchter dit jaar met verrassend veel ‘te-ontdekken’ bands komt. FIDLAR, The Bots, Charles Bradley en Haim zijn daar absolute aanraders. Traditiegetrouw wist ook Pukkelpop weer aanstormend talent te strikken met pakweg het Limburgse Polaroid Fiction, Allah-las, CHVRCHES, XXYYXX, Holy Other en Deap Vally. De kleine festivals zijn altijd zeer interessant om beginnende bands te ontdekken. Onze aanrader? Concrete Knives (FR) op Absolutely Free Festival.

(wordt vervolgd)

« The Ekayan Independent 2 | Recensie: The National-‘Trouble Will Find Me’ »