Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Bed Rugs – 8th Cloud

« Video: The Filthy Habits – Filthy Mouth | Audio: Secret Rendezvous – Cruise For a Minute (SR Remix) »

Toen ik de eerste paar nummers hoorde van ‘8th Cloud’, het nieuwe album de Belgische band Bed Rugs, werd ik er wel blij van. Lekkere beat, beetje jaren 60 retro, maar met wat meer gitaar. En een stemmige samenzang.

Maar na een paar nummers ging de samenzang me irriteren. Toch maar verder luisteren. En nog een keer. En nog een keer. En nu, na zo’n 6 keer draaien, weet ik het niet meer.

Onnodige sprong

Zelf zeggen ze in een gat gesprongen te zijn tussen The Beatles en Nirvana. Volgens mij een onnodige sprong; Ik heb nog altijd het gevoel dat we dat jaren 60 retrogebeuren eind jaren 90 al gehad hadden met bands als bijvoorbeeld Supergrass.
Maar eigenlijk doet dat er natuurlijk helemaal niet toe. Als de band goed is in wat ie doet, boeit het dan in welk hokje ze gestopt kunnen worden?

Geen fan

Het gitaarwerk op ‘8th Cloud’ is fijn. Af en toe lekker hard met goeie drumpartijen en vette beats. Zanger Yannick Aerts heeft een heel eigen stemgeluid dat zich inderdaad wel goed leent voor een knipoog naar vroeger tijden.

Helaas, de stemmige samenzang gaat me toch op mijn zenuwen werken. Als ze dat schrappen, hebben ze er een fan bij. Maar voor nu blijft het bij 6 keer luisteren voor mij.

« Video: The Filthy Habits – Filthy Mouth | Audio: Secret Rendezvous – Cruise For a Minute (SR Remix) »