Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Groove Armada – Black Light

« Review: Kenai – Hail The Escapist | Review: The Blue Van – Man Up »

‘Look Me In The Eye Sister’ is nog eens een manier om een eerste indruk te wekken! Dit eerste nummer op ‘Black Light’, het nieuwste album van Groove Armada, smaakt dusdanig naar meer, dat de rest eigenlijk alleen nog maar kan tegenvallen. Gelukkig is de waarheid anders, er gebeurt veel op ‘Black Light’ maar tegenvallen doet het niet.

De muziek van Groove Armada wordt wel eens omschreven als synthpop en zelfs als house. Tja, facetten van die twee vindt je absoluut terug bij dit Engelse duo. We hebben hier te maken met muziek die onder de noemer elektronisch hangt, maar eigenlijk is daarmee nog helemaal niks gezegd. Wie denkt bij elektronisch bijvoorbeeld aan een poppy ballad zoals die op dit album te vinden is in de vorm van ‘Cards To Your Heart’?

Wat mij betreft ligt daar de grote toegevoegde waarde van Groove Armada: dit duo weet altijd te verrassen! De ene keer komt ‘Black Light’ heel liefjes uit de hoek om vervolgens met snerpende beats voor de aanval te kiezen. Aan de ene kant weet Groove Armada heel goed de mainstream muziekliefhebber te bedienen, aan de andere kant wordt het heil gezocht in meer experimentele nummers.

‘Black Light’ roept bij mij de vraag op: “Wat wil Groove Armada?”. Het lijkt er op alsof dit duo op twee gedachten hinkt. De ene gedachte is dan het publiek te moeten pleasen, de andere is vooral de muzikale grenzen op te zoeken.

Wat mij betreft is Groove Armada op zijn best wanneer het uitdagingen aangaat. Ik snap dat deze jongens een leuke boterham proberen te verdienen aan hun muziek, er is alleen niemand die daar daadwerkelijk beter van wordt. Het zijn nummers als ‘Warsaw’ waaruit blijkt dat Groove Armada zoveel heeft toe te voegen aan het muzikale firmament; dance met hele scherpe randen. Het zijn de meer poppy dingen die toch eigenlijk beter kunnen worden uitbesteedt aan jongens en meisjes met mooie snoetjes en o zo leuke danspasjes. In dat segment heeft dat toegevoegde waarde.

‘Black Light’ heeft zonder enige twijfel heel veel goede kanten. Toch ben ik maar deels enthousiast over dit album. Om af te sluiten waarmee ik begon: uit ‘Look Me In The Eye Sister’ blijkt wel dat Groove Armada kan rocken, het duo doet echter nog veel meer. Niet altijd komt dat even goed uit de verf.

…Gelukkig heel vaak wel.

« Review: Kenai – Hail The Escapist | Review: The Blue Van – Man Up »