Ontdek Oprechte Muziek!

Julian Plenti – Julian Plenti is… Skyscraper

« Arctic Monkeys – Humbug | Colleen – Postcards From Atlantis »

Op het moment van dit schrijven staat vast dat de New Yorkse band Interpol weer actief is in de studio. Bezig om nieuw materiaal te oefenen. Bezig allicht met de voorbereiding voor een opvolger van het in 2007 verschenen ‘Our Love To Admire’. Blijft de vraag hoe lang dat gaat duren. Gelukkig komt zanger Julian Plenti (aka Paul Banks) met een solo album als zoethoudertje: ‘Julian Plenti is… Skyscraper’.

Julian Plenti kan in zijn eentje niet op tegen Interpol, moet hij ook niet willen. Wel is hij in staat een zelfde sfeer als Interpol neer te zetten. De muziek van Julian Plenti drijft op dezelfde basis principes als Interpol. Stevige maar vooral ook cleane rock.

No Chance Survival

Waar de muziek bij Interpol hoofdzakelijk gekleurd wordt door gitaren is Julian Plenti niet vies van enige strijkers. Gelukkig worden deze met mate ingezet. Positiever is het gebruik van een contrabas. Het hoorbare gepluk geeft een nummer als ‘No Chance Survival’ echt meerwaarde. Wat mij betreft is dit nummer een van de beste op dit album. Het zou overigens ook niet misstaan op een Interpol album.

Unwind

Wat absoluut niet zou kunnen op een Interpol album is een nummer als ‘Unwind’. Dat wil zeggen: niet in een uitvoering als deze. In dit nummer is een grote rol weggelegd voor de synthesizer. De hoofdrol gaat naar een schelle trompet. Het doet in het begin wat apart en onwennig aan. Men moet dan ook af en toe Interpol even vergeten om dit nummer op de juiste waarde te schatten. Dat is sowieso aan te bevelen bij dit album. En ja, het is moeilijk want de stem van Julian Plenti doet continu denken aan Interpol.

Talent

Wat dat betreft zijn mensen die nog nooit van Interpol gehoord hebben (ze worden inderdaad nauwelijks op 3FM gedraaid) bij dit album in het voordeel. Als fervent Interpol-liefhebber is mijn mening misschien gekleurd. ‘Julian Plenti is… Skyscraper’ is een goede volwaardige uiting van het talent van Julian Plenti.

Koop dit album via CD WOW!

« Arctic Monkeys – Humbug | Colleen – Postcards From Atlantis »