Ontdek Oprechte Muziek!

PJ Harvey and John Parish – A Woman A Man Walked By

« Peter Bjorn And John – Living Thing | Gomez – A New Tide »

PJ Harvey is een rusteloze creatieve ziel. Dat hoor je terug in haar indringende nummers. Misschien dat ze je als luisteraar koud laten, feit is dat deze zangeres er compleet in lijkt op te gaan. Ze maakt muziek met hart en ziel. Haar laatste album ‘A Woman A Man Walked By‘ is geen solo plaat, het is een samenwerking met John Parish, Brits muzikant en producer.

Net als hun laatste samenwerking in 1996 is het voornamelijk John Parish die de muziek voor de nummers heeft geschreven en de instrumenten heeft ingespeeld. Aan PJ Harvey de teksten te schrijven en op haar zo kenmerkende manier in te zingen. Het leidt tot een spannende combinatie van twee creatieve perspectieven.

Op dit album wordt er door Harvey geblaft, gekermd en geschreeuwd. PJ Harvey laat onomwonden het achterste van haar tong zien. Of ze nu een statement maakt dat ze iemands kont wil (in het nummer ‘A Woman A Man Walked By / The Crow Knows Where All The Little Children Go’), of een zeer angstvallige sfeer neerzet (Sixteen, fifteen, fourteen’), PJ Harvey neemt je mee in een trip.

PJ Harvey niet alleen natuurlijk, John Parish zijn aandeel is groot. John Parish maakt je trip net even iets gemakkelijker. Je kunt nu en dan even achterover leunen zonder bang te zijn dat je met je achterhoofd in een van PJ Harvey’s literaire valkuilen valt.

‘A Woman A Man Walked By’ is een reis door een wondere muzikale wereld. Een reis die je meerdere malen kunt maken zonder dat je je ooit verveelt. Wel een reis waarop menigeen heimwee zal krijgen naar iets comfortabelere nummers. Een reis zogezegd waar je je niet tussen de massa’s Nederlandse toeristen zult begeven.

PJ Harvey & John Parish – Black Hearted Love

« Peter Bjorn And John – Living Thing | Gomez – A New Tide »