Ontdek Oprechte Muziek!

Fall Out Boy – Folie À Deux

« Review: Fleet Foxes – Fleet Foxes | The Streets – Everything Is Borrowed »

Fall Out Boy kent zijn oorsprong in de suburbs van Chicago. Hoe cool is dat? Nou, niet heel erg. En voor wie dan denkt dat we hier te maken hebben met Amerikaanse teenager Pop Rock, die heeft gelijk. Gezien het feit dat deze band tot nu toe al zo’n 6 miljoen albums verkocht, kunnen we stellen dat dit soort muziek wel degelijk aan slaat. Bij teenagers hoogst waarschijnlijk, maar he, die moeten ook vermaakt worden!

‘Folie À Deux’ is Frans voor een gekte die gedeeld wordt door twee mensen. Met zo’n titel verwacht je misschien heel veel inhoud. Dat zit er dan ook wel ergens een beetje in. Moet je wel goed zoeken, tekstueel gezien ligt het meeste toch echt wat aan de oppervlakte. Om een verklaring voor de titel te vinden zullen we het niet te diep moeten zoeken. Vraag is wel waar… Misschien in het nummer ’27’? Ach, zoekt u zelf even?

De meeste nummers op ‘Folie À Deux’ kenmerken zich door weinig diversiteit. Positieve uitzondering daar op zijn de nummers: ‘I don’t Care’ (inmiddels bekende hitsingle, zie video), reeds genoemde ’27’ en ‘(Coffee’s For Closers)’, een nummer met een heel aardig stukje strijkers aan het einde.

De succes factor van Fall Out Boy ligt waarschijnlijk voornamelijk in de toegankelijkheid. De muziek is glad geproduceerd, er is werkelijk niks moeilijks aan. Menig puber zal op het ritme van een willekeurig nummer van FOB zijn puisten uit kunnen knijpen. Folie À Deux is voor die pubers een leuke aanvulling!

Folie À Deux zit strak in elkaar maar is zelden erg spannend. Muzikaal gezien gebeurt er nauwelijks iets opzienbarends. Aan de andere kant zit het hele album wel op het soort niveau dat kwaliteit verraadt. Slecht is het dan ook zeker niet!

« Review: Fleet Foxes – Fleet Foxes | The Streets – Everything Is Borrowed »